Groene Lintje 2021, dit jaar aan de inwoner met de mooiste boomspiegel

Dit jaar gaat het allemaal net even anders. En dat geldt ook voor het Groene Lintje die GroenLinks jaarlijks uitreikt in Nieuwegein. Dit jaar reiken zij op 5 juni – Wereldmilieudag – het Groene Lintje uit aan een inwoner met de mooiste boomspiegel.

Wat is dat, een boomspiegel? Een boomspiegel is de benaming van het stukje grond rondom de boomstam, vaak is de boomspiegel begroeid met gras of is het kale grond. “Een geweldige kans om onze stad verder te vergroenen”, aldus steunfractielid Rien van Keulen. “Als we deze lege stukjes grond zouden beplanten met bloemen en planten, fleuren we de straten verder op en zorgen we voor meer biodiversiteit.”

Navraag bij de gemeente leerde dat inwoners deze boomspiegels zonder vergunning mogen beplanten. Iedereen kan dus in principe zijn of haar tuin of leefomgeving op een gemakkelijke manier groener maken. Als extra impuls wil de lokale afdeling van GroenLinks de mooiste boomspiegel belonen: de beplanter(s) maken kans op het Groene Lintje dit jaar. Daarmee willen we dus hetzelfde als andere bekende initiatieven als het NK Tegelwippen en ‘Tegeltje eruit, plantje erin.’

Genoeg redenen dus om vandaag nog te beginnen met beplanten. Doe je mee aan deze actie, of weet je wel iemand anders die hier enthousiast van wordt? Geef jezelf of de ander dan op door een mail te sturen naar nieuwegein@groenlinks.nl. Kunnen wij op jou rekenen? Op 5 juni 12.00 selecteert GroenLinks via een poll op basis van een top 3, samen met iedereen die de Facebookpagina van de partij die dag bezoekt, de winnaar van het Groene Lintje 2021.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk