‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen.

Udo: Mijn buurman was afgelopen week druk bezig met het boren van gaten in onze gezamenlijke betonnen huismuur. Dat deed mij denken aan een minder luidruchtige boorder in het rijk van moeder natuur: het selderijboorvliegje.

Udo: ‘De naamgevers van insecten geven de indruk dat er allerlei beroepen worden uitgeoefend door dit kleine grut.  Er zijn dus ook boorvliegen, piepkleine vliegjes met sierlijk getekende vleugels en een vorm die niet direct aan een vlieg doen denken. Zoals dit selderijboorvliegje.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren