‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen.

Udo: ‘Het is toch bij de wilde spinnen af, dacht ik toen ik in park Oudegein een kanjer van een spinnenweb ontwaarde met daarin de grootste spinnensoort van Nieuwegein. De tijgerspin. Bij deze.

Udo: ‘Deze (Nieuwegeinse) tijgerspin is van kop tot kont bijna 2 cm lang. Dat is voor een Europese spin nogal buitensporig en dat is ook het liefdesleven van deze dame. Ze is gek op mannetjes en vindt ze om op te vreten! Dat doet ze dan ook. Nà de “liefde.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren