Katern

Gregory Koolwijk naar EK junioren

In 2008 vond in het Pétanquecentrum Nieuwegein het Europees Kampioenschap voor junioren plaats. Nu, tien jaar later, is Gregory Koolwijk, lid van PVN uit Nieuwegein, als lid van de nationale jeugdselectie deelnemer aan het EK. Het EK tripletten voor junioren, voor spelers jonger dan 18 jaar, wordt om de twee jaar gehouden.

Gregory Koolwijk “boult” al een jong leven lang. Hij doet dat zeer gedreven en met veel enthousiasme. Als Gregory op het pétanquecentrum is, vind je hem op een van de banen. Vaak alleen. Butje uitgooien, boule plaatsen (bij het butje uiteraard) en met de overige twee boules de geplaatste boule wegschieten. En dit herhaalt hij ontelbare keren. Gregory is die jongen die tijdens het kerstdiner bij PVN meer op de baan staat dan aan tafel zit. Altijd bezig zich te verbeteren.

Vanaf 11 oktober tot 14 oktober wordt het EK gehouden in de Zuid-Spaanse stad Almeria. Maar liefst 34 landen nemen deel aan dit kampioenschap. Gregory en zijn ploeggenoten Valentino Peeters, Jakob Huitsing en Niels Saurel nemen het o.a. op tegen landen als België, Frankrijk, Denemarken, Engeland, Zweden, Noorwegen, Italië en uiteraard gastland Spanje.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren