Gratis rolstoelen in de binnenstad

Tijdens de Dag van de Toekomst 27 juni j.l. dachten ruim 200 mensen mee over de toekomst van Nieuwegein. Wat vinden zij belangrijk voor Nieuwegein? Wat is hun droom? Een wens kwam die dag duidelijk naar voren die de gemeente gelijk kan uitvoeren: het gratis beschikbaar stellen van rolstoelen in de binnenstad van Nieuwegein.

In samenwerking met vrijwilligers van De Zonnebloem (een vereniging voor mensen met een lichamelijke beperking) komen er eind augustus twee rolstoelen in de fietsenstalling ‘de Fietspomp’ te staan. De rolstoelen kunnen gratis worden geleend. De komende tijd kijkt de gemeente hoeveel gebruik ervan wordt gemaakt en zal daarop anticiperen.

In het najaar organiseert de gemeente de ‘Vooravond van de Toekomst’. Tijdens deze avond worden de verschillende toekomstbeelden aan de inwoners van Nieuwegein voorgelegd. Deze toekomstbeelden verschillen duidelijk van elkaar zodat er goed met elkaar kan worden besproken wat het belangrijkst wordt bevonden. Het meest wenselijke beeld wordt uitgewerkt als de Toekomstvisie en eind dit jaar aan de gemeenteraad aangeboden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren