Gratis plantje bij actie tegeltje eruit, plantje erin!

Grote problemen oplossen begint met kleine stappen. De verandering van het klimaat zorgt voor een aantal problemen. De wateroverlast neemt toe maar ook de verdroging. Kleine initiatieven kunnen meehelpen de situatie te verbeteren. Bijvoorbeeld door bestrating in een tuin te vervangen door beplanting. Waar tegels worden verwijderd neemt de bodem regenwater op waardoor minder snel wateroverlast ontstaat en de beplanting zorgt voor het tegengaan van hittestress en het bevordert de biodiversiteit in Nieuwegein.

De actie “Tegeltje eruit, Plantje erin” is zo’n kleine stap die iedereen met tegels in de tuin of om het huis kan zetten om op zijn/haar manier bij te dragen aan tegen gaan van het opwarmen van de aarde. Daarom doet Samen Duurzaam Nieuwegein mee aan de “Groene markt” zoals die op zaterdag 23 april door de gemeente op de Professor Dr. Bakkerlaan wordt georganiseerd.

Daar kun men, zo lang de voorraad strekt, tegen het inleveren van een tuintegel gratis en voor niets bij de kraam van Samen Duurzaam Nieuwegein, een plantje naar keuze uitzoeken. Je hebt de keuze uit diverse planten. Informatie over de planten kun je vinden op de website van Samen Duurzaam Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren