Gratis hulp om met je buren te verduurzamen

Een unieke kans, de Participatiecoalitie, een samenwerking tussen de Natuur & Milieufederaties en Energie Samen, biedt geheel kosteloos een training en procesbegeleider aan voor buren die samen aan de slag willen met verduurzaming in hun buurt. Je maakt ook kans op een gratis warmtescan en/of blowerdoortest om warmtelekken te vinden!

De gemeente Nieuwegein: ‘We stimuleren graag inwoner initiatieven. De NMU (Natuur en Milieufederatie Utrecht) biedt nu deze kosteloos hulp hierbij aan voor onder andere de inwoners van Nieuwegein. Wij vinden dit een mooie kans om zo’n initiatief te versnellen.’

De Participatiecoalitie is een landelijk samenwerkingsverband met als doelstelling bewoners te versterken bij het verduurzamen van hun eigen buurt. Om dit te bereiken biedt zij nu een gratis webinar-reeks aan, waarin je leert hoe je een initiatiefgroep vormt, je buurt activeert en samen activiteiten opzet. Ook worden meetups georganiseerd zodat je andere initiatieven in de regio Utrecht leert kennen en ervaringen kunt uitwisselen.

Naast de webinar-reeks biedt de Participatiecoalitie ook een procesbegeleider aan die actief mee kan denken met het realiseren van jouw plannen! Denk aan het organiseren van een buurtborrel over verduurzaming, met een rooktest doortest door de straat, of een gezamenlijk inkopen van isolatie.

Wil je met je buurtgenoten aan de slag om energie te besparen? Maar heb je een zetje nodig om te beginnen, of heb je hulp nodig om een concrete actie te kunnen uitvoeren? Meld je snel aan voor de webinar-reeks ‘Samen Verduurzamen – Van idee naar actie met je buurt’ en/of hulp van een professionele procesbegeleider. Aanmelden kan via de website van de Participatiecoalitie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk