Gratis glasservies voor inwoner Nieuwegein

Op vrijdag 1 november reikt Corrie van Rooijen (wethouder van onder andere milieu en de gemeentereiniging) een glasservies uit aan een toevallige gebruiker van een glasbak ergens in Nieuwegein. Het achttiendelig glasservies van Royal Leerdam wordt ter beschikking gesteld door de Stichting Kringloop Glas. Deze stichting is de brancheorganisatie van instanties en ondernemingen die zich bezighouden met de inzameling, overslag, recycling en productie van verpakkingsglas.

Met de actie ´Glas voor Glas´ wil de stichting de aandacht blijven vestigen op het belang van het recyclen van glas. Daarnaast maakt de stichting een gebaar van dank richting alle glasgebruikers in Nieuwegein. Wethouder Corrie van Rooijen staat positief tegenover dit initiatief en werkt daarom graag mee.

De actie heeft het karakter van een loterij: een notaris heeft in een willekeurige volgorde gemeenten geloot waar wekelijks het servies gaat ´vallen´. In de betreffende gemeente is de eerste glasbakgebruiker die na een tevoren afgesproken tijdtip zijn glas in de bak gooit de gelukkige. In Nieuwegein zijn momenteel nog niet alle glasbakken geschikt voor kleurscheiding. Hier zal echter verandering in komen met de invoering van ondergrondse glascontainers. Deze containers zijn allen geschikt voor kleurscheiding. De ondergrondse containers worden in de loop van 2003 geplaatst.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Adverteer op het lokale nieuws platform van Nieuwegein Galecop+Golf+120x90 Adverteren