Gratis drinkwater tappunten

In de Schakelstede nabij het Stadsplein is op zondag tijdens de Duurzame Dag een watertappunt van Join the pipe officieel in gebruik genomen. Wethouder Hans Reusch (duurzaamheid) tapte samen met Sven Driessen van de Join the Pipe het eerste flesje schoon drinkwater. Enkele bezoekers kregen een milieuvriendelijk hervulbaar waterflesje. Op dezelfde dag is door Corio een tweede tappunt van Join the pipe in het winkelcentrum Cityplaza geopend.

Join the pipe is een non-profit organisatie die zich inzet voor een eerlijke verdeling van het drinkwater in de wereld. Join the pipe is het eerste sociale netwerk van kraanwater drinkers met als droom de langste waterpijpleiding ter wereld te bouwen en zo iedereen – overal ter wereld – van schoon drinkwater te voorzien. Door flessen, karaffen en watertappunten in de vormen van stukjes pijpleiding te verkopen, zamelt Join the pipe geld in voor waterprojecten wereldwijd zoals het plaatsen van een waterpomp.

Meer dan een miljard mensen in de wereld hebben gebrek aan schoon drinkwater terwijl er tegelijkertijd in Westerse landen miljarden worden uitgegeven aan het kopen van flessenwater. Het Nederlandse kraandrinkwater is van hoge kwaliteit, lekker en duurzaam: veel minder belastend voor het milieu dan het bottelen van water en 1000x zo goedkoop als uit een flesje. Nederlanders kopen gezamenlijk zo’n 500.000 plastic waterflesjes per dag waarvan slechts 20% gedeeltelijk wordt gerecycled.

Nieuwegein werkt dan ook graag mee aan de plaatsing van watertappunten in de openbare ruimte. Dat gebeurt in samenwerking met drinkwaterbedrijf Vitens die het tappunt kosteloos aansluit op de waterleiding. In 2012 is het eerste tappunt van Nieuwegein geopend in het Natuurkwartier. Bij drie tappunten kunnen voorbijgangers nu dus gratis waterflesjes vullen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk