Gratis drinkwater tappunt in Natuurkwartier

In het Natuurkwartier vlak naast het Milieu Educatie Centrum (MEC) is vandaag een watertappunt van Join the pipe officieel in gebruik genomen. Wethouder Hans Reusch (milieu) tapte het eerste flesje schoon drinkwater. De eerste tien bezoekers – leden van wandel- en nordic walking groepen – kregen een milieuvriendelijk hervulbaar waterflesje.

Join the pipe is een non-profit organisatie die zich inzet voor een eerlijke verdeling van het drinkwater in de wereld. Join the pipe is het eerste sociale netwerk van kraanwater drinkers met als droom de langste waterpijpleiding ter wereld te bouwen en zo iedereen – overal ter wereld – van schoon drinkwater te voorzien. Door flessen, karaffen en watertappunten in de vormen van stukjes pijpleiding te verkopen, zamelt Join the pipe geld in voor waterprojecten wereldwijd zoals plaatsen van een waterpomp.

Meer dan een miljard mensen in de wereld hebben gebrek aan schoon drinkwater terwijl er tegelijkertijd in Westerse landen miljarden worden uitgegeven aan het kopen van flessenwater. Water in flesjes heeft dezelfde kwaliteit als water uit de kraan, het is alleen veel duurder. Bovendien hebben deze flesjes een milieuvervuilende verpakking waarvan er dagelijks 500.000 in het milieu terecht komen.

Nieuwegein werkt dan ook graag mee aan de plaatsing van watertappunten in de openbare ruimte. Het past in het streven om duurzame stad te worden. In 2013 wordt een tweede watertappunt geplaatst in het stadscentrum aan de Schakelstede. Voorbijgangers kunnen dan ook daar gratis waterflesjes vullen. Dat gebeurt in samenwerking met waterleidingbedrijf Vitens.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk