Gratis Cholesteroltest

Stichting Bloedlink organiseert zaterdag 19 juni a.s. de eerste cholesteroltest in IJsselstein voor mensen die mogelijk erfelijk hoog cholesterol hebben. Inwoners van Nieuwegein en IJsselstein en omstreken kunnen deze dag gratis hun cholesterolwaarden laten bepalen. Aangezien ernstig hoge waarden kunnen leiden tot hart- en vaatziekten is het doel van de actie om mensen met een erfelijk hoog cholesterol in de regio Utrecht op te sporen en door te verwijzen naar de huisarts voor nader onderzoek en behandeling. De erfelijke aandoening is bij vroegtijdige ontdekking prima te behandelen.

De gratis cholesteroltest maakt deel uit van het preventieproject VROECH – Vroegtijdige Ontdekking Erfelijk hoog Cholesterol – een initiatief van Stichting Bloedlink. Dit is de patiëntenorganisatie voor mensen met erfelijke hart- en vaatziekten. De Stichting wil mensen in de gelegenheid stellen erfelijk hoog cholesterol te ontdekken voordat hart- en vaatziekten optreden. De test zal gefaseerd in de regio worden aangeboden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: