Gratis activiteiten tijdens de Week van het Geld

Tijdens de 12e ‘Week van het Geld’ is er van  27 t/m 31 maart van alles te doen in Nieuwegein! Zo zijn er allerlei leuke én leerzame activiteiten. Ouders en jongeren krijgen bijvoorbeeld tijdens een voorstelling of een spel tips over verstandig omgaan met geld. Het thema is dit jaar ‘Bedwing de bling’: hoe kan je omgaan met verleidingen en dromen zonder in de problemen te komen? Want ‘bling’ is overal en soms moeilijk te weerstaan. Meedoen aan alle activiteiten is gratis. Kijk hier voor het programma en activiteiten in Nieuwegein.

Wethouder Guido Bamberg: “Goed leren omgaan met geld is belangrijk. Als kinderen dit jong leren, dan legt dat de basis voor financiële zelfstandigheid op volwassen leeftijd. Kinderen groeien momenteel op in een vreemde tijd van inflatie. Waar twee jaar geleden er nog van alles kon, moeten veel gezinnen nu keuzes maken wat er wel of niet kan. Tijdens de Week van het geld staan we daarom stil bij deze keuzes en hoe je met financiële verleidingen om kan gaan.”

Activiteiten in Nieuwegein
Inwoners kunnen deze week gratis meedoen aan allerlei activiteiten. Bijvoorbeeld de voorstelling Credits voor ouders van pubers in theater DE KOM, een workshop Kidsgeldwijs voor ouders en kinderen op Buurtplein Batau en een workshop Geldwijs voor vrijwilligers in het Stadshuis. In de bibliotheek is het PLUS-café (voor 55- plussers), Moneypoly (een spel voor 14-18 jarigen), Money Mule Maffia (een filmworkshop voor tieners) en de Wallet Walk (een levend bordspel voor tieners over het maken van financiële keuzes). De gemeente Nieuwegein organiseert de activiteiten samen met bibliotheek De tweede verdieping, Stichting Balans, Movactor, het Vrijwilligershuis, 4YOUth en andere samenwerkingspartners.

Week van het geld
De Week van het geld is een landelijk initiatief van Wijzer in geldzaken. Meer informatie over het landelijke programma is te vinden op de website van ‘Week van het Geld.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk