Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw van Dijk-Luijten

Op woensdag 15 juni 2022 ontving mevrouw van Dijk-Luijten een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Frans Backhuijs. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw van Dijk- Luijten werd verrast met de onderscheiding tijdens haar afscheid bij basisschool De Tweeklank. De onderscheiding kwam geheel onverwacht zo blijkt uit haar reactie: “Hier had ik echt niet op gerekend, wat een verrassing!”

Foto: Fototeam KenM

Actief in het basisonderwijs
Begin jaren negentig is mevrouw van Dijk-Luijten begonnen als leerkracht op toenmalige basisschool Don Bosco. Hier heeft zij met veel liefde en plezier jarenlang groep 8 les gegeven. Na haar pensionering in 2006 als leerkracht heeft mevrouw van Dijk-Luijten nog geen afscheid genomen van de school. De afgelopen 15 jaar heeft mevrouw van Dijk zich ingezet als vrijwilliger. Zij gaf leerlingen die daar behoefte aan hadden extra zorg en ondersteuning. Dit deed zij al die jaren met veel passie en betrokkenheid.

Geliefd bij leerling en collega
Bij iedere leerling – en tegelijkertijd ook bij alle collega’s – is mevrouw van Dijk-Luijten zeer geliefd. Door haar warme uitstraling en liefde voor het vak, keken de kinderen altijd uit naar haar komst.

Stoppen vanwege corona
Mevrouw van Dijk-Luijten is met haar 77 jaar nog zeer actief en betrokken bij de school. Helaas heeft zij met pijn in haar hart na 15 jaar haar vrijwilligerswerk bij basisschool de Tweeklank moeten stoppen in Coronatijd vanwege de gezondheidsrisico’s.

De gemeente vindt het bewonderingswaardig dat mevrouw van Dijk-Luijten zich zo lang na haar pensioneren vrijwillig heeft ingezet voor leerlingen met een extra zorgbehoefte en feliciteert haar van harte met deze onderscheiding.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk