Katern

Goud voor sporters De Mix tijdens WK jiu-jitsu in Abu Dhabi

Vorige week was al de aankondiging van het Wereldkampioenschap jiu-jitsu welke werd gehouden in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten). Afgelopen week zijn Romée Roussey in de klasse onder de 21 jaar -57 kg en Tanisha Baars -21 jaar -63 kg Wereldkampioen geworden.

Romée wist na een vrijloting in de eerste ronde achtereenvolgens te winnen van Italië, Frankrijk om in de finale Thailand te verslaan. Tanisha heeft ook al haar partijen weten te winnen van Bosnië en Herzegovina, Kazachstan, Duitsland en Vietnam. Beide sporters wisten hierdoor goud naar binnen te slepen.

Ook een mooie bronzen plak voor Milou van Rijn
Er waren nog meer ijzers in het vuur. Want ook Milou van Rijn die uitkomt bij de volwassen dames onder de 63 kg heeft een medaille weten te bemachtigen een welverdiende derde plaats was haar aandeel.

Het duo heren onder de 18 jaar Met Jari van Bommel en Sem van Schaik hebben gevochten voor wat ze waard waren maar kwamen net naast het podium en eindigden op een 4e plaats. Géneviève Schouten was de laatste deelneemster van De Mix die uitkwam bij de volwassen dames -57 kg. Helaas liep haarwedstrijd dag wat minder en kwam ze niet in het finale blok in actie.

De twee kersverse Wereldkampioenen Romée Roussey en Tanisha Baars

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk