Goede prestaties voor Nieuwegeinse judoka’s

Afgelopen zaterdag 25 februari werden in Ede door de Judo Bond Nederland district Midden Nederland de District Kampioenschappen (DK) Judo georganiseerd. CombySport/BSPHolland was vertegenwoordigd op dit voor het Nederlands Kampioenschap Judo verplichte kwalificatie toernooi met een acht tal judoka’s.

Veel van deze judoka’s zijn zogenaamde ‘eerste jaars judoka’s’ en deze zouden op dit DK voor het eerst kunnen proeven aan dit soort wedstrijden. De tweede en derde jaars judoka’s waren gericht aan het trainen geweest voor dit DK en dit resulteerde in een tweetal podium plaatsen. Desmond Kooyman werd 2e in de plus 66 kilo gram en Denise Geerders werd zelfs kampioen in haar klasse. Denise was afgelopen jaar al 3e en heeft zicht dus sterk verbeterd naar dit kampioenschap. Zaterdag 10 maart moeten de Nieuwegeinse judoka’s naar Eindhoven om daar samen met de beste judoka’s van de andere districten te bepalen wie zich de beste judoka van Nederland mag noemen.