Goed voorbereid op reis in 3 stappen

De meeste mensen gaan de komende periode weer lekker op vakantie. Waar de één naar het zuiden van Europa gaat, kiest de ander ervoor om lekker in eigen land te blijven. Met de steeds warmer wordende zomers is dat natuurlijk ook geen enkel probleem en is het ook hier prima vertoeven. Ongeacht of je nu naar het buitenland gaat of lekker in Nederland blijft, de juiste voorbereiding is in beide gevallen ontzettend belangrijk. Het maakt natuurlijk niet uit of je met de caravan 1200 kilometer rijdt naar het zuiden van Frankrijk of 150 kilometer naar een camping ergens aan zee. Om ervoor te zorgen dat je zorgeloos en goed voorbereid op reis kunt, hebben we een aantal handige tips voor je, die je hier zeker bij zullen helpen.

easyterra

Maak een checklist
Het werken met een checklist is en blijft ontzettend effectief. Dit geldt niet alleen voor vakanties, maar ook voor tal van andere zaken. In dit geval kijken we naar een checklist voor vakantie, waardoor het allemaal een stuk relaxter is. Stel dat je met het vliegtuig naar Zuid-Spanje vliegt, dan is tijdig vooraf online een auto huren die voor je klaarstaat op het vliegveld wel zo handig. Zo hoef je namelijk niet met een bus en kun je direct doorrijden naar de accommodatie. Enkele andere zaken die op je checklist staan zijn zaken zoals de paspoorten, tickets, geld, medicijnen en andere belangrijke items die je niet mag vergeten. Door deze checklist af te werken, kun je met een gerust hart vertrekken, wetende dat alles in orde is. Download daarom een standaard checklist, zodat je zeker weet dat je niets vergeet.

Plan je route
In de huidige tijd waarin we online alles kunnen doen, is het plannen van de route van A naar B natuurlijk zo geregeld. Toch zijn er nog altijd ontzettend veel mensen die denken dat ze ook prima de borden kunnen volgen, maar dat blijkt vaak niet zo’n succes. Vooral wanneer je elektrisch rijdt, is het wel belangrijk tijdig te kunnen stoppen, zodat je de accu van de auto kunt opladen. Het advies is dan ook om met een actieradius van 400 kilometer, rond een kilometer of 300 te gaan laden. Nu zijn er in Nederland en ook Duitsland vaak voldoende laadpalen, maar neemt dit naarmate je verder in het zuiden van Europa komt, steeds verder af. Je kunt dus maar beter goed voorbereid op pad gaan, zodat je straks niet zonder accu of brandstof langs de kant van de weg komt te staan.

Regel je verzekeringen
Ga je met de auto op vakantie, dan is het eerste wat je moet regelen, een dekking voor Europa. Mocht je dan pech onderweg krijgen, dan wordt je auto niet alleen keurig afgesleept, maar regelen ze ook vervangend vervoer voor je. Zorg er daarnaast ook voor dat je een goede reis- en annuleringsverzekering hebt, zodat eventuele andere onvoorziene kosten ook door de verzekeraar worden gedekt. Nu zal je zorgverzekering een deel van de medische kosten voor rekening nemen, maar stel dat je om wat voor reden dan ook met de ambulance moet worden opgehaald, zijn deze kosten vaak volledig voor eigen rekening.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk