Goed bezochte informatieavond over hondenpoepbeleid

Zo’n 90 wijkbewoners bezochten de informatieavond die het Wijkplatform Zuilenstein, Huis de Geer en Blokhoeve organiseerde op maandag 25 oktober in de OBS De Toonladder. De bijeenkomst werd geopend door de voorzitter, Janine Lubberding. Zij benadrukte het belang van het wijkplatform dat door en voor de wijkbewoners kan bijdragen aan beïnvloeding van hun directe leefomgeving. Samen geven we inhoud aan onze wijk, zoals de slogan is van dit wijkplatform!
De basis was de oude hondenuitlaatkaart. Vervolgens werd het nieuwe hondenpoepbeleid toegelicht door Mieke Tulleken, de wijkmanager. Zij benoemde zes punten die het beleid bevat: De eigen verantwoordelijkheid wordt aangesproken (we houden onze leefomgeving schoon met elkaar en voor elkaar), er is opruimplicht in de hele gemeente met uitzondering van de uitrenvelden, de nieuwe hondenuitlaatkaart wordt samen met de bewoners geoptimaliseerd, de speel- en uitrenvelden worden regelmatig schoongemaakt, er komt extra handhaving en er worden hondenpoepafvalbakken geplaatst en eenmalig poepzakjes uitgedeeld.Naar aanleiding van deze uitleg werd er levendig van gedachten gewisseld in de zaal. Vragen en opmerkingen die er onder andere leven zijn: we hebben ook last van kattenpoep, hoe wordt er gehandhaafd, moeten we elkaar aanspreken, komen er borden en hoe vaak worden de aparte afvalbakken geleegd? De wijkbewoners gaven op kaarten aan waar ze hun honden los willen laten lopen of waar helemaal geen honden wenselijk zijn en waar de hondenpoep afvalbakken bij voorkeur geplaatst zouden moeten worden. Deze input wordt door het wijkplatform verzameld en aan de gemeente aangeboden. Maar ook de vragen en opmerkingen worden aan de gemeente voorgelegd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!