Gluren bij de Buren groot succes! Zelfs bij de Media Markt in Nieuwegein werden optreden gegeven

Afgelopen zondag vond alweer de zesde editie van Gluren bij de Buren Nieuwegein plaats. Er waren maar liefst 39 woonkamers gevuld met lokale acts die in totaal 120 optredens gaven. Zelfs bij de Media Markt in de binnenstad van Nieuwegein werden optredens gegeven.

Uit alle enthousiaste reacties van bezoekers, artiesten en deelnemende woonkamereigenaren, van Batau Noord en Galecop, tot Zandveld en Vreeswijk, heeft de organisatie kunnen concluderen dat het een overweldigend succes was. De officiële cijfers komen nog, maar met een voorzichtige schatting durft de organisatie wel te komen. Organisator Ruben Heinen: “Naar aanleiding van de volle woonkamers en ervaring uit het verleden, denk ik wel dat er ongeveer 2.500 bezoeken zijn geweest.”

Bezoekers konden genieten van podiumacts in Nieuwegein. Van singer-songwriters tot koren, van poëzie tot country/blues bandjes en van beginnende artiesten tot doorgewinterde acts. Naast het zorgen voor een podium voor de lokale cultuur, zorgt Gluren bij de Buren er ook voor dat wijkbewoners elkaar ontmoeten en een kopje koffie drinken. Er deden ook er weer verschillende zorginstellingen mee, waar een heleboel positieve reacties op zijn gekomen.

Tijdens Gluren bij de Buren hebben de woonkamereigenaren en artiesten een grote rol in de PR en organisatie van hun eigen ‘poppodium-voor-één-dag’. In totaal zijn er ongeveer 250 mensen actief tijdens Gluren bij de Buren Nieuwegein. Samen met hen probeert de organisatie heel Nieuwegein in beweging te zetten en de wijken een stukje leuker te maken.

Gluren bij de Buren gaat volgend jaar voor de zevende keer in Nieuwegein een fantastisch festival neerzetten. Ook dan mogen weer veel enthousiaste artiesten, woonkamereigenaren en publiek verwacht worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk