Glazen balkons voor transformatie kantoorcomplex

Een kantoorcomplex in Nieuwegein wordt omgevormd tot woonruimte. Een speciaal ontwikkelde ‘serre’ dringt geluidshinder terug. Maar liefst 32% van de kantoren in Nieuwegein staat leeg. Geinzicht is een van de vele kantoorgebouwen die een nieuwe bestemming krijgen. De gemeente heeft in samenwerking met projectontwikkelaar Noordlaan besloten het gebouw te transformeren naar 34 koopwoningen van 30 m2 tot 80 m2.

Het complex ligt dicht bij een drukke ontsluitingsweg. Hierdoor is er een hoge geluidsbelasting, wat problematisch is bij de beoogde transformatie tot (betaalbare) appartementen. Zonder maatregelen zou niet worden voldaan aan de regelgeving voor woningen.

Om de geluidshinder terug te dringen, bedacht architect Pascal van Loosbroek balkons met een hardglazen pui, die aan de gevel worden bevestigd. De serre-achtige uitbouw bestaat uit een stalen constructie, die is voorzien van glazen balustrades en M-View balkonbeglazing.

De constructie is speciaal voor dit project ontwikkeld door Metaglas. De onderneming uit Tiel construeert de volglazen balkons in eigen fabriek, waarna ze als geheel aan de gevel van Geinzicht kunnen worden bevestigd. De bovenste, terugliggende verdiepingen worden voorzien van glazen balustrades. Dit moet ook voor de daar gelegen woningen de omgevingsgeluiden dempen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk