Gitaren bouwen op het Oosterlicht College

Ook dit jaar hebben zich twintig leerlingen ingeschreven voor de workshop Gitaar Bouwen. Op acht middagen werken leerlingen van het 2e tot en met het 5e leerjaar, uit VMBO, HAVO en VWO aan het bouwen van hun eigen gitaar. Techniek leraar Jos Scholtes werkt met een bouwpakket, aangeleverd door Lennard Mollema, die dit als zelfstandig musicus verkoopt aan scholen in Nederland. Lennard Mollema is er de eerste keer en de laatste keer zelf bij.
Als je het technieklokaal binnen loopt komen je de hout- en lakgeuren tegemoet. Hier wordt enthousiast geschuurd, gezaagd, overlegd, gemonteerd en uitgeprobeerd. Jos Scholtes vindt het heel leuk en boeiend om dit te mogen doen. Niet alleen vanwege het muzikaal-technische aspect, maar vooral ook door de goede sfeer en de positieve houding van alle deelnemende leerlingen. Zij doen dit niet omdat het moet, maar uit eigen vrije wil en het is hun eigen keuze om daar hun vrije tijd aan te besteden. Heel anders dan een normale lessituatie. Hij is blij dat hij dit mag beleven op het Oosterlicht en vindt het een toegevoegde waarde hebben op zijn functie als docent Techniek , maar ook als amateur muzikant trompet en gitaar.Wellicht zullen deze leerlingen deelnemen aan een kort optreden tijdens de Open Dag, maar dan moet er nog wel even mee geoefend worden. Sommige docenten vonden het jammer dat het maximaal aantal leerlingen zich had aangemeld, want zij hadden ook graag mee willen doen.

Geef een reactie

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: