Girls’ Day 2022: meiden van RSG Broklede op bezoek bij LBP|SIGHT in Nieuwegein

Op donderdag 7 april is Girls’ Day 2022. Het doel van Girls’ Day is om meisjes tussen de 10 en 15 jaar kennis te laten maken met én te enthousiasmeren voor bèta, techniek en IT. Ook dit jaar doet het Nieuwegeinse LBP|SIGHT, advies- en ingenieursbureau op het gebied van bouw, ruimte en milieu, weer mee. Meer dan 30 meisjes van middelbare school RSG Broklede uit Breukelen komen bij het bedrijf op bezoek om te leren over onder meer geluid en trillingen, bouwfysica en duurzaamheid.

Een delegatie van jonge vrouwelijke adviseurs binnen LBP|SIGHT treedt tijdens Girls’ Day op als rolmodel om de meisjes van RSG Broklede te inspireren en enthousiasmeren. Deze adviseurs werken in de volle breedte van het bedrijf, van specialist tot generalist, van bouwakoestiek tot milieu.

Bèta tot leven laten komen
Door mee te doen aan Girls’ Day wil LBP|SIGHT laten zien hoe belangrijk, interessant en dichtbij bèta kan zijn: we hebben allemaal te maken met de thema’s waar het bedrijf zich mee bezig houdt. Hoe kun je een schoolgebouw bijvoorbeeld verduurzamen? Wanneer spreek je van geluidhinder? En hoe zorg je voor voldoende ventilatie en daglicht in een gebouw? Via verschillende workshops waarin de meisjes zelf ontwerpen, aan de knoppen zitten of experimenteren komen de onderwerpen tot leven. Tijdens de lunch sluiten ook de andere vrouwelijke adviseurs van LBP|SIGHT aan, om in gesprek te gaan met de leerlingen van RSG Broklede.

Voor de zevende keer
Dit jaar doet LBP|SIGHT voor de zevende keer mee met Girls’ Day. Volgens Janneke van der Weerd, adviseur op het gebied van bouwfysica, bouwakoestiek, brandveiligheid en duurzaamheid én directeur van het bedrijf niet voor niets: “Binnen ons bedrijf werken al best veel vrouwelijke adviseurs, de verhouding is ongeveer 25% vrouwen tegenover 75% mannen. Ik hoop dat het aandeel vrouwen uiteindelijk 50% wordt. Voor ons bedrijf en voor de hele technische sector is het daarom belangrijk om meisjes op jonge leeftijd al te inspireren. Hopelijk dragen we zo bij aan een nieuwe generatie vakkundige en enthousiaste vrouwen in deze mooie sector.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren