Cursus voor naasten van mensen met schizofrenie

Indigo organiseert een cursus ‘Leven met iemand met schizofrenie’. Deze cursus wordt gegeven in Utrecht en start op maandagavond 2 maart 2009.

De cursus is bedoeld voor familieleden, partners en andere betrokkenen, die behoefte hebben aan informatie, omgangstips en het uitwisselen van ervaringen met mensen die zich in een soortgelijke situatie bevinden. Deelnemers aan de cursus krijgen informatie over schizofrenie en de behandeling ervan. Ze krijgen tips voor de omgang met degene met schizofrenie en tips om als familielid zelf overeind te blijven. Ook besteden de cursusleiders aandacht aan het stapsgewijs leren oplossen van problemen en het voorkomen van een crisis. Tevens wordt stilgestaan bij het vergroten van steun van familie en vrienden en het omgaan met hulpverleners.

De cursus vindt plaats op 2, 9, 16, 23, 30 maart en 6, 13, 30, 27 april van 19.30 uur tot 21.30 uur. Voorafgaande aan de cursus vinden individuele kennismakingsgesprekken plaats.

Plaats: Utrecht

Deelname kost € 25,00 per persoon. Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen.

Belangstellenden voor de cursus kunnen zich aanmelden bij Indigo per telefoon: 030-2308510, per e-mail: secretariaat@indigo.nl. Ook op de websites www.indigo.nl en www.familievan.nl kunt u informatie vinden over deze cursus.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk