Giftig flesje picrinezuur legt bedrijf plat

Afvalverwekingsbedrijf Renewi aan de Grote Wade in Nieuwegein is vanmiddag rond 13.00 uur ontruimd vanwege de aanwezigheid van een giftig flesje. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) gaat het mogelijk om picrinezuur, een explosieve stof die onder meer medisch gebruikt wordt. Het flesje werd vanochtend ingeleverd bij depot voor chemisch afval. Daarop werd het bedrijf uit voorzorg ontruimd.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en een adviseur gevaarlijke stoffen zijn ter plaatse om het flesje in veiligheid te brengen. Picrinezuur is een explosieve stof en wordt onder andere gebruikt voor medische doeleinden. In de Tweede Wereldoorlog werd het ook als explosief ingezet.

Picrinezuur kan als het opdroogt explosiegevaar veroorzaken. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Het is nog niet bekend hoe lang het onderzoek bij het afvalverwerkingsbedrijf gaat duren.

One thought on “Giftig flesje picrinezuur legt bedrijf plat

  1. Kostenzer

    Ja, ja:
    GIFTIG flesje picrinezuur legt bedrijf plat, nee dus. Mogelijk explosief flesje had er moeten staan.
    Als je pech hebt, is het voor het proeven al geëxplodeerd. Hoe droger, hoe gevaarlijker. Staat er nog vloeistof op mag je het probleemloos inleven bij een afvalverwerkingsbedrijf. https://www.voion.nl/media/2903/handleidingomgaanmetpicrinezuur.pdf

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk