GGD onderzoekt binnenklimaat flats Sluyterslaan

De CDA-fractie in Nieuwegein is verheugd dat de gemeente de GGD Midden Nederland opdracht heeft gegeven onderzoek te doen naar de kwaliteit van het binnenklimaat in de zes flats aan de Sluyterslaan.

Het CDA Nieuwegein stelde bij monde van raadslid Renée Blom enkele weken geleden schriftelijke vragen over de situatie rond de flats aan de Sluyterslaan. De bewoners vragen om een grondige renovatie door eigenaar Mitros. Middels een zwartboek en door een bezoek van de CDA-fractie aan de bewoners is de fractie er van overtuigd, dat niets doen geen optie meer is. Het college onderschrift dit in haar antwoord op de gestelde vragen door het CDA. Het college geeft ook aan dat mocht er sprake zijn van gezondheidsrisico’s er vervolgens een onderzoek zal starten door Bouw- en Woningtoezicht.

Ook onderzoekt Mitros momenteel verschillende scenario’s om te komen tot een duidelijk plan voor de flats. Eind dit jaar zal dit onderzoek afgerond zijn. In het onderzoek wordt de mogelijkheid van sloop ook onderzocht. Ondertussen worden er in alle zes de flats maatregelen getroffen ten aanzien van het onderhoud, het vergroten van de veiligheid van het casco en het verbeteren van de ventilatie binnen de woningen. Mitros zegt hierbij zoveel mogelijk aspecten uit het Zwartboek van de bewoners op te pakken. Om dit te kunnen doen is het onderhoudsbudget verhoogd van 800.000 euro tot een miljoen. Tegelijkertijd zegt Mitros dat een structurele oplossing voor de tocht- en vochtproblematiek een grootschaliger aanpak vergt. Bij dit hele traject wordt de bewonerscommissie volgens Mitros intensief betrokken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk