GFT-container RMN krijgt andere kleurstelling

Vanaf vandaag zal RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) geleidelijk nieuwe containers voor de GFT-inzameling invoeren. Inwoners van de gemeente Nieuwegein die een aanvraag doen voor een nieuwe GFT-container of deze willen omwisselen, ontvangen voortaan een nieuwe variant container. De huidige GFT-container blijft RMN uiteraard ook legen.

De meeste RMN-huishoudens hebben op dit moment een groene container voor de GFT-inzameling en een grijze container voor het restafval. Voor de inzameling van oud papier en karton is er een grijze container met blauw deksel beschikbaar. De nieuwe GFT-container van RMN is grijs met een groen deksel. De gekleurde deksels geven de afvalstroom aan.

RMN bereidt zich steeds meer voor op het inzamelen van grondstoffen in plaats van afval. De invoering van een nieuwe kleurstelling van de containers is een onderdeel van deze voorbereiding. Daarnaast heeft RMN minder opslagcapaciteit nodig voor de nieuwe containers. Deze nieuwe aanpak is bovendien kostenbesparend voor de betrokken gemeenten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren