Gezondheidshuis de Componist opent binnenkort de deuren

Als je van buitenaf het nieuwe gebouw aan de Diepenbrocklaan 1 bekijkt, oogt het zo goed als af. Binnen wordt nog gewerkt aan de inrichting, maar vanaf 23 mei 2022 zijn zorgaanbieders én welzijnsorganisaties hier samen onder één dak te vinden.

In het nieuwe centrum zijn straks naast de bekende zorgverleners zoals huisartsen, apotheek, fysiotherapeuten, diëtisten, logopedisten, psychologen, Saltro (bloedprikken) en Zorgspectrum zijn er ook diensten op het gebied van welzijn ondergebracht. Je vindt er het Buurtplein, Geynwijs en wijkcoördinatoren vanuit de gemeente Nieuwegein. Ook het Sociaal Juridisch Servicepunt kun je hier vinden. Evenals buurtverbinders, kinder- en jongerenwerkers van MOvactor en een dependance van bibliotheek De Tweede Verdieping.

Wanneer je het nieuwe gebouw binnenkomt, heb je vanuit de ruime hal direct zicht op het Buurtplein. Hét ontmoetingspunt in de buurt waar u terecht kunt voor een praatje of een kop koffie. Een plein ook waar voor en door bewoners activiteiten worden georganiseerd.

Apotheek de Componist (voorheen Apotheek Nieuwegein) zal als eerste de deuren openen. Zij verhuizen op 19 mei en zijn vanaf 20 mei te bezoeken in het nieuwe gebouw. Voor de andere ‘bewoners’ geldt dat zij vanaf 23 mei vanuit Gezondheidshuis de Componist werken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk