SV Parkhout verliest in Giessen van GRC ’14 met: 3-0

Voorafgaande aan de wedstrijd tegen GRC ‘14 uit Giessen, kijkende naar de stand in Zuid1-2G, leert ons dat er afgelopen zaterdag 2 december wat te winnen viel voor sv Parkhout uit Nieuwegein, maar er was ook veel te verliezen. En dat gold eigenlijk voor beide voetbalteams.

Foto: Spelmoment uit de eerste helft. Hier is de verdediging van sv Parkhout nog de baas

Het team van Kevin Reinhard uit Nieuwegein startte in de vertrouwde opstelling waarmee het de voorgaande wedstrijden weliswaar niet wist te scoren maar ook de nul hield en dus tweemaal gelijk speelde. In de aanvangsfase van de wedstrijd golfde het spelbeeld op en neer met kansen en mogelijkheden aan beide kanten. Hoewel de thuisploeg na ruim een kwartier spelen een riante mogelijkheid liet liggen om de score te openen. Maar Joey Schouten mikte, geheel vrijstaande met de binnenkant van de voet ruim over het doel van Mitchell van Oort. De ruststand van 0-0 gaf wel een reële afspiegelingen van de krachtsverhoudingen.

De tweede helft speelde de thuisploeg naar hun eigen aanhang op het balkon van de kantine. Mogelijk gaf dat de inspiratie om niet 1 maar 2 tandjes bij te zetten. Na een uur spelen was het Osmane Troare welke een strakke voorzet van rechts perfect wist in te koppen. SV Parkhout moest toen komen om een resultaat te boeken. Het gevolg was dat de ruimtes bij de bezoekers uit Nieuwegein steeds groter werden. Het was Stan van Tilborg welke vanuit een naar de grond gekopte bal bij de 2e paal, er als de kippen bij was om de 2-0 binnen te tikken.

Het team van Kevin Reinhard moest nu vol aan de bak maar kon de solide defensie van GRC niet kraken. De balvaardige topscoorder van GRC, Ousama Traore slalomde na een splijtende crosspass, in de 90e min door de verdediging van sv Parkhout en maakte het karwei voor GRC af en de feestvreugde compleet.

‘Na afloop kunnen we constateren dan sv Parkhout zaterdag jl. niet alleen de wedstrijd met 3-0 heeft verloren maar ook de aansluiting naar boven is kwijtraakt. Een somber vooruitzicht zo vlak voor de winterstop en zeker met de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen s.v. Houten in het vooruitzicht.’

Gerard van Vliet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk