Gezondheidscentrum De Roerdomp sluit inloopspreekuur vanwege Coronavirus

Omdat het niet duidelijk is hoe snel het Coronavirus zich ontwikkeld, hebben de artsen van Gezondheidscentrum De Roerdomp aan de Kauwenhof 12 in Nieuwegein besloten om uit voorzorg het inloopspreekuur tot nader order te sluiten.

‘Heeft u griepachtige verschijnselen, dan verzoeken wij u om niet naar de praktijk te komen maar telefonisch contact met ons op te nemen ((030) 604 04 14). Ook bij twijfel en vragen kunt u ook contact op nemen’ aldus de artsen in een bericht aan onze redactie.

Voor meer informatie over het Coronavirus verwijzen de medewerkers van het Gezondheidscentrum de patiënten naar het RIVM en Thuisarts.nl.

Over het Coronavirus
Van coronavirussen kunnen mensen en dieren infecties aan de longen en luchtwegen krijgen. Er zijn verschillende soorten coronavirussen. Meestal zorgen deze virussen voor relatief milde klachten, zoals verkoudheid in de winter en vroege lente.

In China (de stad Wuhan) werden mensen sinds eind 2019 ziek van een nieuw soort coronavirus (SARS severe acute respiratory syndrome -CoV coronavirus -2). De gezondheidsorganisaties in China en de Wereldgezondheidsorganisatie bestrijden de uitbraak en brengen de situatie daar in kaart.

De ziekte is van mens op mens overdraagbaar. Op dit moment wordt ervan uitgegaan dat één ziek persoon gemiddeld 2 andere personen kan besmetten. Hoe zieker iemand is, hoe meer hij het virus verspreidt.

Kijk hier voor meer informatie over het nieuw Coronavirus (COVID-19).

4 thoughts on “Gezondheidscentrum De Roerdomp sluit inloopspreekuur vanwege Coronavirus

 1. John

  War moeten dan patiënten dan heen?
  Niet iedereen heeft toch corona?
  Juist artsen moeten bereikbaar zijn.

  1. Frans

   Ik neem aan dat je even moet bellen om een afspraak te maken…

 2. Eveline

  Dit is ter bescherming van zichzelf maar vooral voor de andere patiënten in de wachtkamer. Bij een inloopspreekuur is vooraf geen controle op wat binnen gaat komen. Door mensen een afspraak te laten maken kan aan telefoon triage gedaan worden en evt Corona-verdachten thuisbezoek afgesproken worden

  1. Carel

   Heel goed dat er geen enkel risico word genomen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren