“Gezondheid met een PLUS”

Maandag 28 november aanstaande kunnen de patiënten die ingeschreven staan bij de gezondheidscentra EMC en de Roerdomp de “Gezondheid met een PLUS kaart” komen ophalen waarmee ze kookworkshops kunnen volgen, voedingsvoorlichting en korting krijgen op gezondere producten. Allemaal gratis.

Vanuit de gezondheidscentra EMC Nieuwegein en de Roerdomp is het idee ontstaan om gezondheid vanuit een andere invalshoek te benaderen. Samen met PLUS van Loon supermarkt (in Nieuwegein noord) is het voor het eerst dat private en publieke partijen op het gebied van gezondheid samenwerken.

Het doel van de samenwerking is vergroten van voedselvaardigheid. Voedselvaardigheid betekent dat je voldoende kennis over voeding hebt, een gezonde keuze in de winkel kunt maken en ook bewust kiest wat je wel/niet eet. Wat je in het winkelwagentje legt bepaalt je maaltijd. Daar ligt de kracht en meerwaarde van dit unieke project.

Tijdens de kookworkshops leren de deelnemers hoe ze de gekochte producten smakelijk kunnen bereiden.

Niet alleen de deelnemer maar het hele gezin heeft profijt van het kopen, klaarmaken en eten van gezondere voeding. Hoe mooi zou het zijn wanneer hun gezondheid daadwerkelijk en structureel verbetert door deelname aan “Gezondheid met een PLUS.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren