Gezond leven en werken, zónder ongedierte

Jaarlijks komen er in Nederland steeds meer professionele ongediertebestrijders bij. Dat is geen vreemde ontwikkeling, want door de warme winters en hete zomers worden steeds meer woningen en bedrijven met ongedierte geconfronteerd! En nee, niemand zit op macabere muizen, klierige kakkerlakken of brutale bedwantsen te wachten. Wat jij kunt doen om een plaag te voorkomen én op te lossen? Het juiste antwoord vind je nergens anders dan bij ons, want wij zijn Beestjes Kwijt!

Ongedierte bestrijden is een kunst!
Veel mensen grijpen in eerste instantie naar doe-het-zelfmiddelen. Muizen ontwijken ze of je vangt er maar twee van de honderd. Vlooien, bedwantsen of kakkerlakken? Daar kunnen gewone spuitbussen met insecticide echt niet tegenop. En hoe verschrikkelijk zijn de gevolgen als iemand besluit om een wespennest kapot te maken? Bestrijder Mark Vennink, sinds het begin bij ons aangesloten, weet er alles van: “De wespen komen meteen op je af. Zo heb ik ooit moeten rennen voor mijn leven en ik had beschermende kleding aan!”

Wat zou JIJ doen bij ongedierte?
Je schrikt als je een beestje tegenkomt dat niet veel goeds belooft. Vervolgens slaat de angst je echt om het hart. Heeft het spullen aangetast? Verspreid het nare ziektes? Kan het je kinderen en huisdieren kwaad doen? Je gaat op onderzoek uit en je merkt, tot je verdriet, dat er overal uitwerpselen liggen. Of dat er trouwalbums of belangrijke documenten aangetast zijn. Of dat er enorme zwammen in de kruipruimte groeien: ze reiken zelfs zo ver als de volgende verdieping!

Natuurlijk ga je eerst aan de slag met wat middeltjes. Tot je erachter komt dat niets werkt. Dat is niet zo gek, want als een plaag echt ernstig is – en je hele woning of bedrijfspand vergeven is van het ongedierte – dan werken alleen zeer sterke middelen. Middelen die alleen met beleid door ongediertebestrijders mogen worden gebruikt. Op dit moment zijn er al strengere beleidsregels doorgevoerd: zo mag er per 2023 geen enkel gif meer worden ingezet tegen muizen of ratten. Dit geldt voor zowel particulieren als professionele bestrijders.

Jerry Egter, onze ongedierte professional voor Noord-Brabant en Gelderland, pleit al jaren voor restricties voor het gebruik van gif: “Wij ongediertebestrijders richten ons steeds meer op bestrijding met niet-giftige middelen. Gif mogen wij alleen onder bepaalde voorwaarden gebruiken. Maar helaas zijn er nog particulieren die gif buiten strooien. Zo wordt veel schade aan het milieu toegebracht en het levert gevaar op voor mensen en andere dieren.”

Geef ongedierte geen kans op verspreiding?
Bepaalde soorten ongedierte, zoals muizen en ratten, kunnen ontzettend nare ziektes verspreiden onder mens en dier. Hetzelfde kan gebeuren als je met een schadelijk insect leeft, denk maar eens aan kakkerlakken. Daarnaast kan ongedierte ook voor onomkeerbare materiële schade zorgen.

  • Tref je aangevreten producten aan in je loods? Dan kun je alles beter weggooien. 
  • Kauwen er zilvervisjes op je favoriete kleding? Je krijgt alles in flarden terug.
  • Ondergraven mollen je tuin? Neem dan direct afscheid van je nette gazon.

Neem geen risico’s. Kies meteen voor de snelste oplossing.
Ga niet onhandig stuntelen met valletjes of lokdozen. Steek geen wespennest in brand en sla er niet op met een stok. Raak het ongedierte niet aan. Houd liever afstand en kies direct voor een professionele oplossing. Bang voor oplichters? “Bij ons kom je ze niet tegen”, zegt Merijn Janssen, eigenaar en oprichter van Beestjes Kwijt. “Wij hebben met zorg erkende en gecertificeerde ongediertebestrijders geselecteerd om een landelijk netwerk op te starten. Met succes, want onze professionals hebben in de afgelopen jaren al tienduizenden woningen en bedrijven geholpen. Overal in Nederland.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren