Gezocht: Foto’s en verhalen uit de Tweede Wereldoorlog!

Als opmaat voor de jaarlijkse 4 en 5–mei viering zoekt de redactie van De Digitale Stad Nieuwegein voor het fotoproject De Tweede Wereldoorlog beeldmateriaal dat in de Tweede Wereldoorlog in Jutphaas en Vreeswijk is gemaakt. De scheepvaart in Nieuwegein, voormalig Jutphaas en Vreeswijk, is van grote betekenis geweest en kent een lange historie. Ook in de oorlog heeft de scheepvaart in meerdere opzichten een bijzondere rol gespeeld. Dus heeft u nog ergens foto’s liggen die een tijdsbeeld van de oorlog geven, scan ze in en e-mail deze dan door met een verhaal naar: redactie@pen.nl.

Komend jaar is het 75 jaar dat de vrijheid wordt gevierd. Ook de provincie Utrecht is op zoek naar foto’s over de Tweede Wereldoorlog. Dit voor het fotoproject ‘De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s.’ Wij willen het lekker lokaal houden op pen.nl dus heeft u foto’s en verhalen stuur ze dan naar onze redactie.

Kunt u de foto’s niet inscannen dan helpen wij u graag. Neem hiervoor contact op met Martin Reijmerink, hij is bereikbaar via 06-46139696. Ook komen wij graag langs voor een interview als u een belangrijk verhaal heeft over deze periode.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren