Gezelligheid tijdens Vrijmarkt Vreeswijk

Koninginnedag wordt in Oud-Vreeswijk dit jaar op een andere wijze gevierd als andere jaren. Centraal bij de viering staat de Vrijmarkt, waar velen dit jaar naar uitgekeken hebben om hun verzamelde rommeltjes te kunnen verkopen. In het gebied “tussen de bruggen” (dus niet op de Handelskade !!!) kan ieder, die daar zin in heeft, op 30 april vanaf 0.00 uur al een plaatsje in-nemen.

Het gebied is 29 april vanaf 22.00 uur autovrij en afgesloten voor alle verkeer. Op 30 april mag alleen van 05.00 tot 07.00 uur met de auto even het gebied binnengereden worden met bij de bruggen verkrijgbare pasjes. De auto moet na aflevering het gebied wel weer tijdig uit. Er mag niet in het gebied geparkeerd worden !!

De organisatie adviseert niet te gaan parkeren in de wijken direct tegen het feestgebied, er is ook veel parkeerruimte in de wijken Lekboulevard en Hoog-Zandveld.

Op enkele plaatsen, die door het Oranjecomité zijn aangegeven (op de Koninginnenlaan en de Dorpsstraat) en waar marktkramen staan, mag men niet gaan zitten.

Op de Handelskade is vanaf vrijdagavond 22.00 uur een fietsenstalling ingericht, waar de fiets gratis neergezet kan worden. De viering van Koninginnedag begint al op vrijdagavond met gezelligheid op en rond de terrassen. Deze gezelligheid wordt op Koninginnedag voortgezet met veel muziek en optre-dens bij de verschillende terrasjes.

Voor kinderen staan er enkele springkussens opgesteld op het schoolplein van de Willem- Alexanderschool, het Raadhuisplein, kan er (tegen betaling van € 0,60) gesprongen worden. Ook naast Visser Elektro staat een attractie voor de kinderen.

Van 11.00 tot 12.00 uur geeft de Vreeswijkse muziekvereniging KNA een concert op een ponton tegenover de Dorpsstraat ter hoogte van de Helling. In het gebied buiten de Dorpsstraat zal een draaiorgel ‘Het Buikie’ zorgen voor gezellige orgelklanken.

Op de Dorpsstraat staan enkele kramen met hapjes en drankjes. De palingboer staat evenals andere jaren weer de paling te roken. Het wordt dus weer een en al gezelligheid. De gemeente heeft spelregels opgesteld, waar iedereen aan heeft te houden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk