Gezamenlijke agenda: Wonen in Klimaatneutraal Nieuwegein

De woningbehoefte is groot en de leefomgeving een belangrijke kwaliteit in Nieuwegein en omgeving. Het sneller realiseren van woningbouw in Nieuwegein op een duurzame manier, is dan ook het doel waar de gemeente Nieuwegein en de provincie Utrecht de komende jaren samen aan werken. Wethouder Peter Snoeren en gedeputeerde Pim van de Berg, ondertekenden vrijdag 16 september een overeenkomst om hun gezamenlijk agenda te bekrachtigen.

Zowel de gemeente als de provincie willen woningbouw binnen de gemeentelijke grenzen bevorderen. En dat vraag en aanbod op de woningmarkt beter op elkaar afgestemd raakt. Naast de woningbouwopgave delen de gemeente en de provincie het belang op het kantorenaanbod omlaag te brengen. Met name in het gebied Rijnhuizen vindt intensieve samenwerking plaats. De gebiedsgerichte aanpak is hiervan het kenmerk. Rijnhuizen zal de komende 10-15 jaar transformeren van een werkgebied naar een gemengd woon-werkgebied. Het gebied heeft daarvoor vele kansen gezien de aanwezige cultuurhistorische waardevolle elementen zoals het fort en het kasteel Rijnhuizen, maar ook het vele groen dat al aanwezig is.

Ook op andere gebieden willen de gemeente en de provincie vroegtijdig en daadkrachtig met elkaar aan tafel om ontwikkelingen mogelijk te maken. Gedacht kan worden aan de verschillende soorten ontwikkelingen zoals de Nieuwe Hollandse Waterlinie, de aanleg van een fietsverbinding tussen Vianen-Nieuwegein-Houten. Ook willen beide overheden dat Nieuwegein in 2040 klimaatneutraal is.

De overeenkomst werkt als een soort agenda zodat op bestuurlijk en ambtelijk niveau de bestaande goede samenwerking nog intensiever en vroegtijdiger gerealiseerd kan worden. Beide bestuursleden zijn enthousiast over de gesloten overeenkomst omdat woningbouw uiteindelijk sneller gerealiseerd kan worden op een duurzame manier. De woningbehoefte is groot in deze regio en het behouden en versterken van de leefomgeving een belangrijke kwaliteit van deze omgeving.

wethoudersnoerenenpimvandenberg

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk