Gewapende overval op de C1000 in Fokkesteeg

De C1000 aan de Rapenburgerschans is maandag 11 augustus overvallen. Omstreeks 12.20 uur liepen een winkelmedewerkster en een waardetransporteur naar een kantoor in de winkel. Toen zij de deur wilden sluiten, drongen twee verdachten het kantoortje binnen. De verdachten waren kort daarvoor via een zij-ingang de winkel binnengelopen en riepen tegen klanten dat ze op de grond moesten gaan liggen.

In het kantoortje bedreigden ze de winkelmedewerkster en waardetransporteur met een vuurwapen en dwongen hen om de inhoud van de kluis af te geven. Hierna renden ze de via de hoofdingang de winkel weer uit in de richting van de Muiderschans, waarna ze op een bromfiets verder zijn gevlucht. Mogelijk stond een derde verdachte op de uitkijk buiten de winkel. Op het moment van de overval waren zo’n 20 à 30 klanten in de winkel. Niemand raakte gewond. De politie is ter plaatse gekomen, heeft de omgeving afgezet voor sporenonderzoek en heeft getuigen gehoord. Ook is in de omgeving gezocht naar de overvallers, maar ze zijn niet meer gevonden.

De zaak is in onderzoek. De politie vraagt mensen die ooggetuigen zijn geweest en nog niet met de politie hebben gesproken, contact op te nemen met de politie van het district Lekstroom, op tel: 0900-8844. Ook personen die iets verdachts hebben gezien voor of na de overval, wordt verzocht te bellen. Anoniem kan dat via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk