Gewapende overval op de Bankstede

Op donderdag 11 oktober probeerde een verdachte een vrouw onder bedreiging van een steekwapen van een geldbedrag te beroven. Rond 19.05 uur bevond een 49-jarige vrouw uit Nieuwegein zich samen met een collega op de Bankstede. Zij wilde een geldbedrag afstorten bij een afstortkluis. Net nadat zij het geld in de kluis had gestort, kwam een jongen op hen af. Hij bedreigde hen met een steekwapen en eiste geld. Er ontstond een schermutseling tussen de verdachte en de twee vrouwen, waarbij allen ten val kwamen. Vervolgens ging de verdachte er te voet en zonder buit vandoor. De vrouwen belden 112.

Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en aan de hand van het signalement werd in de omgeving naar de verdachte uitgekeken. Daarbij werd ook een politiehelikopter ingezet. Rond 19.15 uur zag een agent een man over de Koekoekslaan in de richting van de voetgangerstunnel lopen. Omdat de man, 23 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam, aan het signalement van de verdachte voldeed, werd hij aangehouden. Uit nader onderzoek bleek hij niets met de zaak te maken te hebben en hij werd in vrijheid gesteld.

De verdachte was een lichtgetinte jongen van 17-18 jaar, 1.75 – 1.80 meter, slank postuur en kort krullend zwart haar. Hij droeg een kakikleurige broek en een zwarte of donkerblauwe trui.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk