Gevulde tomaten met farfalle

Gevulde groenten bewerkelijk om te maken? Valt heel erg mee. En je bespaart weer tijd en moeite met de supersimpele bereiding van de pasta. Wie echt niet zonder vlees kan, vervangt het vega-gehakt door rundergehakt. Voor 2 personen
4 tomaten
1 ui
1 teen knoflook
½ bakje vega korreltjesgehakt
restje doperwtjes (of boontjes, capucijners, maïs etc.)
50 g jong belegen kaas
1 eetlepel Provençaalse kruiden
(olijf)olie
zout
versgemalen peper 200 g farfalle (strikjespasta)
3 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels geraspte kaas Extra: ovenschaaltje (groot genoeg voor 4 tomaten) Verwarm de oven tot 200 gr C.
Vet het ovenschaaltje in.
Was de tomaten en snij er een kapje vanaf.
Hol de tomaten uit met een scherp mesje met een afgeronde punt.
Snij het harde hartje uit het vruchtvlees en snij de rest van het vruchtvlees in stukjes en bewaar het in een schaaltje.
Leg de uitgeholde tomaten met de opening naar beneden in een zeef of vergiet en laat ze uitlekken.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Snij de kaas in blokjes (hou er vier achter ter garnering).
Verhit een scheut olie in een koeken- of hapjespan en bak ui, knoflook en korreltjesgehakt even aan.
Voeg het tomatenvruchtvlees, de doperwtjes, de blokjes kaas en de Provençaalse kruiden toe en schep alles door elkaar.
Zet de kookpit op half en laat ca. 5 minuten doorsudderen.
Ondertussen een ruime pan water aan de kook brengen en de farfalle toevoegen.
Laat weer aan de kook komen en laat de farfalle, zonder deksel op de pan, beetgaar worden.
Ondertussen de uitgelekte tomaten in het ovenschaaltje zetten en ze hoog opvullen met het vega-gehaktmengsel.
Als het goed is houdt je nog wat vulsel over in de hapjespan !!!
Zet het kapje op de vulling en leg er een blokje kaas op.
Zet de schaal in het midden van de oven en laat de tomaten in ca. 10 minuten goed warm worden en de kaas smelten.
Ondertussen de farfalle afgieten in een zeef of vergiet en in de hapjespan door het restant vulling van de tomaten scheppen.
De tomatenketchup toevoegen en goed doorroeren.
Bestrooien met de geraspte kaas.
Serveer tomaten en farfalle direct.
Lekker met wat rauwkost of sla of eventueel een plakje ciabatta. Vegetarisch hoofdgerecht
Tijd ca. 50 minuten Tip
Het is lekker om voor het serveren de farfalle met de geraspte kaas nog even 1 minuutje goed door te verwarmen in de magnetron op vol vermogen. Weetje
Farfalle, wij noemen het strikjesmacaroni, maar eigenlijk is het Italiaans voor vlinders. (Farfalla = vlinder). Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk