Gevangenis Nieuwegein treft voorbereidingen om weer bezoek te mogen ontvangen

De Penitentiaire Inrichting (PI) in Nieuwegein treft voorbereidingen om het bezoek voor de gedetineerden volgende week weer kleinschalig op te starten. Ook wordt gekeken of de gevangenen weer arbeid kunnen verrichten. De PI laat zich hierbij adviseren door de GGD.

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) heeft in maart vorig jaar in samenspraak met de GDD en het RIVM maatregelen getroffen om de verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Die maatregelen hebben als doel het aantal contacten en daarmee het risico op besmetting maximaal te beperken.

De afgelopen tijd kampte de gevangenis met twintig Corona-besmettingen. Op dit moment gaat het nog om in totaal zes gevallen op twee verschillende afdelingen. “We doen ons best om de beperkingen zo kort mogelijk te laten duren en we proberen afleiding te bieden”, zegt vestigingsdirecteur Theo Venrooij. “De maatregelen hebben in de maatschappij en in de PI impact, dat besef ik goed. We nemen de maatregelen voor de gezondheid en veiligheid van medewerkers en gedetineerden. Het gros van de gedetineerden heeft daar begrip voor.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!