Gestolen auto belandt zwaar gehavend in Galecop

Bewoners in de wijk Galecop in Nieuwegein werden maandagavond 4 oktober jl. overvallen door een niet dagelijks tafereel in hun wijk. Een personenwagen werd met veel lawaai rond 20.00 uur geparkeerd in de Lodewijk van Deysselhove. De auto reed op zijn velgen en kon niet meer verder. De politie laat onze redactie weten dat het om een gestolen auto zou gaan.

Eerder die avond werd de gewaarschuwde politie door het Rapps-systeem gestuurd naar een auto in de wijk Blokhoeve. Dit systeem geeft de opsporingsdiensten de positie aan waar o.a. gestolen voertuigen zich bevinden. Een wijkbewoner in Blokhoeve zag eerder op de avond de auto rijden en zag dat hij zwaar beschadigd was. Hierop waarschuwde hij direct politie. Uit de auto zou ook rook zijn gekomen. De toegesnelde politie vonden de auto later in Galecop.

Bewoners uit Galecop en de politie laat weten dat de personen uit de gestolen auto zijn gevlucht in een klaarstaande zilvergrijze Caddy. De kentekenplaten waren van de gestolen auto verwijderd en er zijn geen personen aangetroffen bij het voertuig.

De politie: ‘Doordat er een sticker aan de binnenkant van het raam geplakt was, kwamen agenten uit bij een Duits kentekenplaat. Door via het politiesysteem kon een Nederlands kenteken achterhaald worden. De eigenaar had het voertuig een jaar geleden geschorst. De eigenaar is in kennis gesteld dat het voertuig weggesleept werd en zwaar beschadigd is.’

De bestuurder uit het gestolen voertuig zelf is niet meer gevonden, hij is gevlucht. Het voertuig is later die avond door een bergingsbedrijf afgevoerd en in beslag genomen. Door de Forensische Opsporingsdienst wordt het voertuig onderzocht op eventuele sporen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk