Geslaagde ‘Veiligheidsdag’ in Nieuwegein

Afgelopen zaterdag werd de ‘Veiligheidsdag’ op het parkeerterrein Blokhoeve druk bezocht. De brandweer, politie, ambulance en andere hulpdiensten organiseerden deze dag voor de inwoners van Nieuwegein om een inkijkje te geven hoe hulpdiensten te werk gaar tijdens een incident of hoe je bijvoorbeeld je huis veiliger kan maken.

De dag werd, ondanks een beetje regen, druk bezocht en was bedoeld voor volwassenen én kinderen. Iedereen kon een blusauto, politiemotor of een ME bus van dichtbij bekijken of er zelfs in gaan zitten! Voor kinderen waren er ook leuke activiteiten en rond het middaguur werd een incident nagebootst. Onze videograaf Michael Simonse legde dit vast.

Burgemeester Frans Backhuijs: “Veiligheid is een speerpunt voor de gemeente Nieuwegein. Als gemeente willen we dat het veilig is in Nieuwegein en dat inwoners zich ook veilig voelen. Daarvoor is het belangrijk dat inwoners en hulpdiensten elkaar kennen en weten te vinden. Niet alleen in nood, maar ook voor een ‘veiliger gevoel’. Deze Veiligheidsdag biedt de gelegenheid om kennis met elkaar te maken.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk