Geslaagde Themazondag bij Museumwerf Vreeswijk

De medewerkers van Museumwerf Vreeswijk kunnen terugzien op een geslaagde Themazondag die zij op 8 oktober hadden georganiseerd. Daarin stond het De Utrecht, een historische reconstructie van een 18e eeuws statenjacht centraal. Het was een gezellige drukte op de werf waar paar honderd bezoekers het stijlvolle schip bezochten. Ook de bemensing van de verschillende stands, de timmerwerkplaats en het Theehuys hadden aan belangstelling geen gebrek. Het weer zat ook mee.

Op maandagochtend werd het statenjacht op de helling getrokken. De bemanning van het eikenhouten jacht kan aan de slag met het conserveren van het onderschip. De bedoeling is dat De Utrecht zo’n 14 dagen hoog en droog blijft staan en daarna vertrekt naar haar winterligplaats in Utrecht.

Lezing
Voor zaterdag 14 oktober staat er nog een lezing over het statenjacht op het programma. Statenjachtmedewerker van het eerste uur, Ton Fransen, weet als geen ander over dit bijzondere schip te vertellen.

Aanvang van het programma is om 13.00 uur in het Theehuys. De lezing zelf vindt plaats om 13.30 uur in de exporuimte. Entree is € 5,00 p.p. inclusief een kopje koffie/thee. Belangstellenden kunnen zich tot een paar dagen van te voren melden via museumwerf@museumwerf.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren