Geslaagde thema-avond Woninginbraken

De thema-avond “Aanpak woninginbraken” die 17 mei jl. werd georganiseerd door het wijknetwerk Batau-Noord, politie en gemeente Nieuwegein heeft rond de vijftig belangstellenden getrokken. Vertegenwoordigers van gemeente, politie en woningcorporatie Mitros gaven uitleg over de rol die zij vervullen in deze problematiek en wat bewoners van hen mogen verwachten. Juist omdat bewoners zèlf veel bij kunnen dragen aan veilig wonen werd deze avond georganiseerd.

Sijmen de Groot legde uit wat de gemeente doet in het kader van inbraakpreventie en gaf aan dat dit vooral een regierol is. De woningcorporaties dienen hun woningen te beveiligen en daarom kwamen Raymundo Samson en Dirk van den Akker uitleggen hoe Mitros dit de komende 6 tot 8 jaar zal realiseren. Naast het gangbare onderhoud wordt in bergingen extra verlichting aangelegd en zullen toegangsdeuren en bergingen beveiligd worden met verzwaard hang- en sluitwerk.
Wijkagenten Wietse Hamming en Gert van Jaarsveld namen de emotionele impact van een inbraak onder de loep. Zij lieten zien waar men zelf op kan letten bij de bescherming van de woning en benadrukten het belang van het kennen van de omwonenden zodat men weet wie wel en niet in een straat thuis horen. Inbraken vinden namelijk op elk moment van de dag plaats.

Door middel van sheets, een powerpointpresentatie en de aanwezige voorbeelden van goed hang- en sluitwerk kwam het onderwerp van de avond extra tot leven. Mede doordat de aanwezigen veel vragen stelden en reageerden was de sfeer betrokken. Na afloop van de bijeenkomst konden de aanwezigen nog even napraten onder het genot van een drankje.
Voor het verslag van de avond kunt u kijken op www.nieuwegeinsewijken.nl/batau-noord/ 
Hier kunt u ook nuttige websiteadressen vinden over het onderwerp.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren