Geinoord en JSV ook komend seizoen tegen elkaar

De competitieleider van de KNVB heeft dinsdag bekend gemaakt dat de ploegen in komend seizoen weer op dezelfde manier ingedeeld zullen worden als in de huidige competitie het geval zou zijn geweest. Dat betekent dat Geinoord en JSV elkaar weer twee keer zullen treffen en dat ook Vreeswijk dezelfde opponenten treft als nu het geval zou zijn. JSV (zondag) zal in ieder geval niet meer met Schalkwijk of ’t Goy te maken krijgen, nu deze verenigingen met hun eerste elftallen overgestapt zijn naar de zaterdag.

Gerrit Plomp

Geinoord-trainer Gerrit Plomp vindt het logisch dat de KNVB geen wijzigingen heeft doorgevoerd en dat de bewoners van Parkhout weer te maken krijgen met rivaal JSV en streekgenoten als Benschop en IJFC. ,,In het verleden hebben we wel een keer geprobeerd om een jaartje over te stappen naar Zuid waarin Geinoord destijds erg succesvol is geweest. Maar spelen tegen de ploegen in de onmiddellijke omgeving blijft voor onze supporters natuurlijk het meest aantrekkelijk, en ook voor de spelers.’’

Vandaag mag Geinoord en ook alle andere amateurclubs met een grotere groep gaan trainen hetgeen mede mogelijk is vanwege de verschuiving van het tijdstip van de avondklok. ,,Het is natuurlijk prettig om nu ook wat meer jongens bij elkaar te hebben, al blijft het behelpen vanwege de corona-regels. Maar het is in ieder geval een stap vooruit.’’ Geinoord is wel van plan mee te doen aan een regionale tussencompetitie waarvoor VVIJ het initiatief heeft genomen. ,,Mocht dat alsnog tijdelijk van de grond gaan komen, dan willen we daar graag aan meedoen,’’ aldus Plomp.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk