Geslaagde opening van ‘Achtertuin Park Kokkeboogaard’

Zaterdag 17 september jl. was de opening van de ‘Achtertuin Park Kokkebogaard’. Onder grote belangstelling van bewoners, sponsoren en andere genodigden heeft wethouder Guido Bamberg dit deel van het park in de wijk Zuilenstein geopend. Het idee voor ‘Achtertuin Kokkebogaard’ is ongeveer anderhalf jaar geleden ontstaan vanuit de visie op een positieve gezondheid.

Wethouder Guido Bamberg opent het park

De dag begon helaas regenachtig, maar na het doorknippen van het lint door de wethouder begon de zon te schijnen. Er waren hapjes en drankjes in het prieel en er stond een pannenkoekenkraam waar de bewoners kosteloos een heerlijke pannenkoek van Bram konden eten. Verder werden er flesjes water met het logo van ‘Achtertuin Kokkebogaard’ uitgedeeld.

SportID verzorgde deze middag oud Hollandse spelletjes en er werden bloembollen geplant door de aanwezige kinderen onder leiding van Wendy, één van de initiatiefnemers. Nico en Ruud (de moestuincoördinatoren), vertelden- en gaven advies over de moestuin en de bedoeling hiervan.

De afgelopen jaren heeft park de Kokkebogaard al een aantal upgrades gehad. Zo is er grote speeltuin voor de kinderen, kun je lekker sportief doen op het sportplein en is de dierenweide opgeknapt.

Het pas geopende deel van het park is vrij toegankelijk en er zijn voorzieningen gerealiseerd voor ouderen en mensen met een beperking, met als doel om meer buitenactiviteiten zoals, (moes)tuinieren, het aanleggen van bloementuinen, bewegen en ontmoeten te creëren in de buurt. De initiatiefnemers kijken terug op een geslaagde dag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk