Geef elkaar geen hand, maar een bloemetje of een plant, gestart in Nieuwegein!

Stichting De Ruilfabriek uit Nieuwegein is vandaag begonnen met de voorbereidingen om op zaterdag 21 maart, 2000 planten rond te brengen bij inwoners uit Nieuwegein, die op dit moment geen bezoek mogen ontvangen, niet het huis uit kunnen of juist heel veel extra’s voor andere mensen doen.

Het initiatief is tot stand gekomen met styliste Sarah Dikker, door SBS6 als eerste op tv uitgeroepen tot Hollands Beste Bloemstylist. Sarah is al een tijdje een bekende bij De Ruilfabriek. Het project om 2000 planten rond te brengen is een onderdeel van het overkoepelende project #Flowers4Oxygen.

Bloemen en planten dragen bij aan de volksgezondheid! Ook kunnen veel inwoners uit Nieuwegein wel een opkikkertje gebruiken. Het project is tot stand gekomen met verschillende sponsoren.

Geinsgeluk is een van de sponsoren die samen met de wijk coördinatoren een belangrijke rol spelen. Werledhave, eigenaar van Cityplaza, heeft een ruimte ter beschikking gesteld om de 2000 planten te verwerken. De ringen om de kaartjes zijn gesponsord door Boeketten.nl op winkelcentrum Galecop. WDM autohuur Nieuwegein heeft twee extra gratis bussen ter beschikking gesteld om de bloemen rond te brengen.

‘Er wordt keihard gewerkt door allerlei vrijwilligers om de planten rond te brengen. De eerste uitgifte is zaterdag 21 maart om 11.00 uur bij De Geinse Hof. Daar zal de eerste plant worden uitgereikt aan het zorgcentrum door wethouder Jan Kuiper, Sarah Dikker en Ilja Jansen van Stichting De Ruilfabriek‘ aldus Ilja Jansen van De Ruilfabriek.

Geef elkaar geen hand maar een plant! Wat een mooi gebaar in deze pittige tijden!

One thought on “Geef elkaar geen hand, maar een bloemetje of een plant, gestart in Nieuwegein!

 1. gijs

  Ik vind het heel goed dat ze het niet door laten gaan.
  Ik heb ouders en familie in Uden, waarvan 1 er twee zeker corona hebben.
  Ik voel me vreselijk machteloos, want ik kan niets voor ze doen.
  Ik wens niemand die angst die we nu hebben en hoop zo erg dat mensen het hier in Nieuwegein serieus nemen en zich houden aan de maatregelen.

  Alstublieft. Probeer het virus mee in te dammen!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!