Geslaagde Midwinterlichtavond in Huis de Geer

De Midwinterlichtavond in de wijk Huis de Geer was een groot succes. De muziek, gespeeld door vrienden van bewoners, tekende de ongedwongenheid van de avond. Onder het genot van een kop warme chocolademelk of glühwein vermaakten zo’n 140 bewoners zich opperbest.

In samenwerking met het wijkplatform organiseerden Joke Buis en Anna-Lise Röben afgelopen woensdagavond een Midwinterlichtavond, waarbij ‘elkaar ontmoeten en gezellig samen zijn’ centraal stond.

Op een avond als deze wordt contact snel gemaakt. Buurtbewoners die elkaar hooguit van gezicht kenden, raakten spontaan met elkaar aan de praat op het grasveld aan de Dr. Schaepmanstraat. De locatie was sfeervol aangekleed met kaarsen, vuurkorven en lampjes. Op de bankjes die rondom de kerstboom opgesteld stonden, luisterden jong en oud naar winterse verhalen die verhalenverteller Bastiaan de Zwitser vertelde.

De geur van geroosterde marshmallows was goed te ruiken, de vuurkorf was een populaire plek voor de kinderen uit Huis de Geer. Daarnaast kon een ieder een wens voor de buurt op een kerstbal schrijven en in de kerstboom hangen.

Veel bewoners waren op zoek naar leerlingen van het Anna van Rijncollege, om hen te bedanken voor het maken van de lekkere hapjes. Helaas konden ze er niet bij zijn, omdat veel van deze leerlingen in Utrecht wonen.

Burgemeester Frans Backhuijs zette Joke Buis, initiatiefneemster van dit evenement, in het zonnetje. Hij overhandigde haar het spel Monopoly (de Nieuwegein-editie) voor de hele buurt, met Joke als beheerder van dit spel.

Joke

‘Iedereen uit de buurt kan dit spel bij Joke ophalen. Op deze manier blijft het contact met de buren bestaan’, aldus burgemeester Backhuijs.

De ambiance bij de buurtbewoners was erg ontspannen. Zij hopen op meer soortgelijke evenementen. ‘Ik hoop dat dit een traditie wordt. Dit soort evenementen zijn goed voor onze wijk. Voor herhaling vatbaar dus!’, aldus een tevreden buurtbewoner.

Met dank aan de gemeente Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk