Geslaagde feestelijke Open Monumentendag in Nieuwegein

Vandaag was het Open Monumentendag. Ook in Nieuwegein konden geïnteresseerden gratis een kijkje nemen in de vele monumenten die Nieuwegein rijk is. Bewoners van het Kerkveld en omgeving organiseerden vandaag een feestelijke dag op het Kerkveld. Met als hoogtepunt de onthulling van twee bewonersinitiatieven, namelijk het langste community-art kunstwerk van Nieuwegein én de informatieborden over het historische Kerkveld en de monumentale begraafplaats.

Wethouder Jan Kuiper heeft voor beide buurtinitiatieven de jubileumvlag onthuld en gehesen ter ere van het 50-jarig bestaan van Nieuwegein. Onze videograaf Jos van Vogelpoel was ter plekke om bovenstaand videoverslag te maken.

1 Kilometer aan kunst
Directe aanleiding van deze feestelijke dag waren twee bewonersinitiatieven. Het eerste initiatief is de onthulling van het langste kunstwerk van Nieuwegein aan de Nedereindseweg. In granieten stenen hebben de huidige bewoners van de buurt samen met kunstenaar Mireille Nagtegaal een afbeelding gemaakt. Deze afbeeldingen vormen het kunstwerk en vertellen het verhaal van Anna van Rijn. Ook de persoonlijke verhalen van de bewoners komen terug in het kunstwerk. Het community-art kunstwerk van maar liefst 1 km lang wijst de weg naar het Kerkveld.

Leer de bewoners kennen van het vroegere Jutphaas
Voor het tweede initiatief onderzochten bewoners samen met de Historische Kring Nieuwegein, welke verhalen er horen bij de historie van het Kerkveld en de monumentale begraafplaats. Deze worden nu zichtbaar gemaakt met twee grote informatieborden en QR-codes bij verschillende graven. Zo leert u de bewoners van het vroegere Jutphaas kennen.

Betere Buurten
Kerkveld en omgeving is door de gemeente Nieuwegein aangewezen als een Betere Buurt. Dit betekent dat de buitenruimte van de buurt vernieuwd wordt, zoveel mogelijk in overleg met bewoners, ondernemers en andere betrokkenen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren