Geslaagde eerste buurt BBQ bij buurtplein Zuid!

Een heerlijke zomerperiode hebben we achter de rug. Dit is veelal samen gevierd. Zo ook op dinsdag 27 augustus jl. op buurtplein Zuid aan de Ratelaar in Hoog Zandveld. Hier werd de zomerperiode afgesloten met de eerste Buurt BBQ op het plein.

Ruim 80 mensen hebben samen gegeten. De organisatie: ‘Het was een gezellig en vol plein. Muziek, de zon en temperatuur gaven nog een heerlijk vakantie gevoel.’ De buurt BBQ is georganiseerd door de initiatiefneemster Annemiek van “Eet je mee” en de buurtverbinder. De organisatie kon die dag bijgestaan rekenen op de inzet van het team van ‘Eet je mee!’ en de winkeliers van Hoog-Zandveld. ‘Het was een waar feest!’ aldus Annemiek.

Samen eten (s)maakt gelukkiger
Samen eten lijkt een ‘simpele dagelijkse bezigheid’, maar vanzelfsprekend is het niet. Het samen eten komt in vele huishoudens niet eens dagelijks voor, want je eet bijvoorbeeld onderweg, voor de televisie, op je werk of na het sporten. In andere culturen is men het anders gewend: Eten doe je samen! En het liefst zo vaak mogelijk, want samen eten doet een mens goed. Op buurtplein Zuid is er van alles mogelijk om samen te kunnen eten en zelfs samen koken.

MOvactor heeft gemerkt dat de wens er is om meer gebruik te kunnen maken van de keuken en het restaurant op het buurtplein. ‘Daarin gaan we natuurlijk voorzien! Immers de buurtpleinen zijn er voor de bewoners. We gaan de activiteiten van FAIR’s dan ook anders organiseren. Dit betekent dat er de mogelijkheid is om overdag onze keuken en restaurant te benutten als inwoner van Nieuwegein voor gezellige kook- en eetmomenten. Hoe meer, hoe liever!’

Wil je weten wat er mogelijk is, heb je ideeën, kom vooral even een kop koffie met Jaimy drinken om samen van gedachten te wisselen.

One thought on “Geslaagde eerste buurt BBQ bij buurtplein Zuid!

 1. Conny Van der Wal

  Hallo,

  Als fan van Winkel Centrum Hoog Zandveld, en
  Wel-Zijn-aktiviteiten, ben ik natuurlijk ook geweest om te bbq-en.
  Nou, hou ik van lekker (liefst gezond) eten…
  Maar vond zelfs garnalen,verse salade en nog veel meer gezonde lekkernijen op mijn vooraf klaargemaakte verrassende bordje.

  Heel kleurrijk en sfeervol allemaal.
  En niet onbelangrijk super betaalbaar met of zonder N-pas.

  S’middags zag ik tijdens mijn boodschappen doen in de bloedhete zon , een ieder alle tafels naar buiten sjouwen en deze met beleid dekken
  Rekening houdende met het “hitte protocol” en de voorspelde onweersbui..
  Welke zichzelf wel liet horen begin vd avond,maar letterlijk over waaide.

  Het Ont-moeten en SamenZijn met elkaar ervaarde ik op die mooie, warme dag als heel aangenaam.

  Heb lange tijd met een hele vriendelijke man
  (op leeftijd) gezeten en gesproken.
  Wat een bijzondere levenservaring positiviteit en vele hobby’s heeft deze man. Hij wist veel over o.a
  Utrecht te vertellen en over de wijk waar mijn
  93-jarige zus van mijn vader ook woont.

  Samen hebben we nog als afzakkertje een gratis ijsje gekregen en genuttigd bij de nieuwe aanwinst van “ons” Winkelcentrum : Snackbar: Lekkerrr
  Ik kreeg ipv ijs een heerlijke kop koffie met jawel:schaaltje slagroom erbij🤪

  Petje af voor het gehele Eet je mee! team, en alle anderen die (financieel) hebben bijgedragen aan dit goed georganiseerde wijk/buurt-feest (BBQ).

  Buurt- Zorg Plein Zuid niet binnen, maar naar buiten in het vitaminerijke D-zonnetje.😎

  Xieuit naar een volgend initiatief op dit ontmoetingsplein buiten.

  Eerst nog “gelukkig zien te worden” tijdens
  (en hopelijk daarna ook nog): 😘🦋🐝🤹
  De Week Van Het Geluk.
  21 tm 27 sept 2019.
  Initiatief van :
  Lijfstyle Netwerk i.s.w met de gemeente Nieuwegein 👍
  Zomerse groet van: C🔅nny🙋

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren