Geslaagde Bevrijdingsdag in Nieuwegein

Zaterdag 5 mei jl. heeft burgemeester Frans Backhuijs van Nieuwegein om 11.00 uur het bevrijdingsvuur aangestoken op De Markt bij winkelcentrum Cityplaza. Lopers van atletiekvereniging Atverni hadden het opgehaald in Wageningen bij Hotel De Wereld. De hele nacht hebben de estafettelopers doorgelopen om zaterdag even voor 11.00 uur te arriveren in Nieuwegein en de fakkel over te dragen aan de burgemeester. Deze tocht duurde iets meer dan 10 uur!

De estafettelopers in Wageningen vlak voor de start

Bijzonder dit jaar was de samenwerking met de gevangenis (PI) Nieuwegein en Nieuwersluis. Deze samenwerking was tot stand gekomen tijdens het evenement dat jaarlijks door ‘Samen voor Nieuwegein’ wordt georganiseerd. De PI stelde twee busjes (zonder tralies) met chauffeur beschikbaar en er ging ook een camper mee, zodat er onderweg ook nog even wat gegeten en gedronken kon worden. Tijdens de estafettetocht liepen twee bewoners van de PI mee. Zij hebben hun straf bijna uitgezeten en kregen zo de kans om te werken aan hun terugkeer in de maatschappij.

Vijf andere vrouwelijke gedetineerden uit de PI Nieuwersluis verzorgden op De Markt de koffie met versnaperingen. Ook zij mogen bijna de gevangenis uit en zagen dit als kans om te wennen aan de buitenwereld.

Onder toezicht van veel Nieuwegeiners en het mooie weer stak de burgemeester het bevrijdingsvuur aan. Onze videograaf Michael Simonse maakte hiervan bovenstaand videoverslag en onderstaande foto’s.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!