Katern

Geslaagde avond ‘Orange the World’

Vrijdag 2 november jl. organiseerden vier vrouwen uit de gemeenteraad, (Valga Lamur, Madelon Voorthuijsen, Marilene Gathier en Heleen Peters) een evenement in het kader van Orange the World over geweld tegen vrouwen.

De avond werd afgetrapt door de directeur en een professional van de Stichting Pretty Woman. Zij deelden algemene informatie en vertelden verhalen uit de praktijk. Na hun bijdrage kreeg het publiek de gelegenheid om vragen te stellen. Vervolgens was het de beurt aan een ervaringsdeskundige (gedwongen prostitutie) en een spoken word artist. Zij deden dit op een bijzondere en artistieke wijze. De ervaringsdeskundige vertelde haar persoonlijk verhaal, afgewisseld door bijdragen van de spoken word artist. Hun samenspel maakte het verhaal heel krachtig en zeer indrukwekkend. Veel aanwezigen in het publiek waren geroerd en tot tranen toe bewogen.

Na afloop was er gelegenheid om verder met elkaar te praten en te reflecteren. De conclusie van deze avond is dat er blijvend actieve aandacht moet zijn voor mensenhandel. Er moeten stappen worden gezet waarbij preventie en voorlichting belangrijke pijlers zijn. Het college, de gemeenteraad, professionals en inwoners moeten de krachten bundelen en samen het gevecht aangaan tegen mensenhandel.

De gehele avond werd muzikaal ondersteund door DJ Ness en er waren voortreffelijke hapjes van Felix Caribbean Catering.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk