Geslaagde actie ‘Speelgoed voor iedereen’

Enigszins verstopt in een oud schoolgebouw aan de Vredebestlaan in Nieuwegein vind je de Speelgoedbank. Hier zetten vrijwilligers zich met hart en ziel in voor kinderen die door omstandigheden minder of geen speelgoed hebben. En dankzij ouders en gastouders van Gastouderbureau Kind & Co is er nu nog meer keuze!

De wereld van de Speelgoedbank is er een van enorm veel kleuren en fraai speelgoed. Te midden van al dit pracht en praal treffen we Christel Matthijssen, voorzitter en vrijwilliger van de Speelgoedbank. “Speelgoed is zo belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Bovendien is het goed voor het sociale contact. Het prikkelt de fantasie en creativiteit van kinderen”, legt Christel uit. Het enthousiasme waarmee Christel de toko runt is zeer aanstekelijk. “Wij zijn er voor de mensen die zich speelgoed niet kunnen veroorloven. Mensen die in het bezit zijn van een Stadspas of een doorverwijzing kunnen bij ons terecht. En zeg nou zelf: in Nederland heeft ieder kind toch recht op speelgoed?”

En bij dat laatste sluiten de bemiddelingsmedewerkers van Gastouderbureau Kind & Co zich van harte aan. Leontine (gastouderbureau Kind & Co): “Een thema binnen onze organisatie is Kind & Co Helpt. We kijken dan met elkaar wat we kunnen doen om maatschappelijk ons steentje bij te dragen. Collega Susan kwam met het idee om de speelgoedbank in Nieuwegein te sponsoren.” Ruim 300 ouders en 100 gastouders werden per brief uitgenodigd om speelgoed dat zij niet meer gebruiken en dat nog in goede staat verkeert te doneren. Medewerkers van het Gastouderbureau hebben dit speelgoed vervolgens verzameld en gesorteerd.

De inzamelingsactie heeft een indrukwekkende bult aan speelgoed opgeleverd. Wanneer dinsdag 20 oktober een bestelbusje van Kind & Co het terrein van de Speelgoedbank op rijdt, zijn er zes mensen nodig om alles uit te laden. Daarbij is ook Christel Matthijsen, die alle spullen met veel dankbaarheid in ontvangst neemt. “Hier gaan we weer veel kinderen in Nieuwegein blij mee maken!”

Over de Speelgoedbank
De Stichting Speelgoedbank Nieuwegein is een vrijwilligersorganisatie. De stichting zamelt gebruikt en nieuw speelgoed in en geeft dit gratis aan kinderen van 0 tot 12 jaar waarvan de ouders door omstandigheden minder of geen speelgoed voor hun kinderen kunnen kopen. Al het speelgoed wordt gecontroleerd op werking en compleetheid.

Gebruik maken van de Speelgoedbank
Kinderen van 0 tot 12 jaar die in het bezit zijn van een Stadspas of doorverwijzing kunnen gebruik maken van de Speelgoedbank. Onder begeleiding van ouder(s) of verzorger(s) zijn kinderen iedere maand welkom om speelgoed uit te zoeken. De kinderen mogen het speelgoed houden.

Speelgoed doneren
Heeft u ook speelgoed dat niet meer wordt gebruikt? Dan kunt u dit doneren op maandagavond tussen 18:30 en 20:00 uur of vrijdagmiddag tussen 12.30 en 16.00 uur. Puzzels, bordspelletjes en knuffels worden beperkt aangenomen, in verband met de ruime voorraad. De Speelgoedbank is gevestigd aan de Vredebestlaan 23 in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk